Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@12:15:06 GMT

جدی‌ترین گزینه وزارت آموزش و پرورش کیست؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۰۲۶۱

جدی‌ترین گزینه وزارت آموزش و پرورش کیست؟

به گزارش جهان نيوز، ۱۹خرداد امسال و بعد از چند روز بلاتکلیفی در سکانداری وزارت آموزش و پرورش سید جواد حسینی گزینه‌ای که کمترین احتمال برای انتخاب را داشت، سکان این وزارتخانه پر جمعیت را به عنوان سرپرست به دست گرفت و حتی مدعیان وزارت که از گوشه و کنار اسامی آن‌ها مطرح می‌شد، کنار زد.
براساس قانون اساسی کشور تعیین تکلیف معرفی وزیر بعد از سه ماه باید روشن شود و حالا آقای رئیس جمهور کمتر از ۲۰ روز برای انتخاب گزینه نهایی فرصت دارد؛ در اصل ۱۳۵ قانون اساسی آمده است که «رئیس جمهور می‌تواند برای وزارتخانه‌هایی که وزیر ندارند حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وزارتخانه پر مخاطب در انتظار ناجی مطمئن
بارها و بارها از آموزش و پرورش به عنوان پرمخاطب‌ترین وزارتخانه یاد می‌شود، موضوعی که موجب می‌شود انتظارات بسیاری از این مجموعه عیالوار وجود داشته باشد بنابراین سکاندار توانمند و مستقلی می‌طلبد که ضمن آشنایی با نیازهای آموزش و پرورش، برخلاف وزرای گذشته تغییر عادت دهد و به جای منتقد در مقام مجری وارد میدان عمل شود.

فارغ از نگاه‌های سیاسی که وزارت تعلیم و تربیتی کشور را به حیاط خلوت انواع جناح‌ها و احزاب تبدیل کرده است، معلمان و دانش‌آموزان اصلی‌ترین مخاطبان این نهاد، به دنبال تحقق حداقل خواسته‌هایشان هستند که هیچکدام رنگ و بوی سیاسی و حزبی ندارد، همه انتظارات از جنس صنفی است.

عده‌ای از معلمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره انتظار خود از وزیر آموزش و پرورش معتقد بودند این نظام آموزشی فردی مستقل می‌طلبد که حداقل آنچه در سند تحول بنیادین بیان شده است، اجرا کند، مسائلی از قبیل هدایت تحصیلی گرفته تا نحوه و کیفیت آموزش به دانش‌آموزان.

برخی از این معلمان که در استخدام رسمی آموزش و پرورش نیستند، خواستار تعیین تکلیف وضعیت خود شدند، آن‌ها در تشریح مطالبت صنفی خود گفتند که حداقل حق و حقوق شان را می‌خواهند دریافت کنند.

رضایی کارشناس آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره انتظار از وزیر آموزش و پرورش گفت: این نهاد با مشکلات مزمن و پیچیده‌ای مواجه است و انتظار داریم تا وزیر بعدی مشکلات را متوقف کند و توسعه ندهد و همین کار دستاورد بزرگی است چراکه یک فرد به تنهایی توان رفع همه مشکلات را ندارد.

او ادامه داد: وزیر انتخابی باید نسبت به ادعاهای مطرح شده اعتقاد داشته و صرفا صحبت‌هایی مقبول رسانه نداشته باشند؛ اگر وزیری واقعا قصد کار داشته باشد نیاز به سر و صدا ندارد و با رویکرد فرهنگی هدف را دنبال می‌کند.

این کارشناس آموزشی بیان کرد: اکنون معلمان از وضعیت معیشت و عدالت گلایه دارند و همین موضوع باعث آزردگی و افسردگی معلمان می‌شوند و انتقادات به جایی هم در این مورد دارند.

ظنی خوش‌بینانه به نام ورود وزیر «زن»
سال ۹۶ بود که رئیس‌جمهور دستورالعمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه‌ای با افزایش حضور مدیران زن تا ۳۰ درصد را ابلاغ کرد و این موضوع باید تا پایان برنامه ششم به نتیجه برسد.

فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون زنان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره معرفی وزیر زن اظهار کرد: با توجه به نزدیکی شروع سال تحصیلی از دولت خواستیم که گزینه را هر چه سریعتر معرفی کند و قرار بر این شد تا در هفته آینده گزینه وزارت اعلام شود.

او درباره انتخاب وزیر زن ادامه داد: با توجه به اینکه آقای روحانی در دو دوره فعالیت خود وزیر خانم نداشتند و از طرفی ۶۰ درصد آموزش و پرورش را زنان تشکیل می‌دهند، چه بهتر که از ظرفیت خانم‌ها استفاده شود و امیدواریم گزینه خانم و توانمند معرفی شود و رای بیاورد.

مروری بر گمانه زنی‌های حول گزینه وزارت
در میان بازار داغ گمانه‌زنی‌ها برای انتخاب وزیر آموزش و پرورش اسامی متعددی از گوشه و کنار به گوش می‌رسد که در ادامه به برخی از این اسامی و سابقه کاری آن‌ها اشاره می‌شود.

سید جواد حسینی سرپرست فعلی آموزش و پرورش و جز جدی‌ترین گزینه‌های وزارت که سوابق کاریش نشان می‌دهد آخرین پست او معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی بود، البته محمود فرشیدی دبیرکل کانون تربیت اسلامی معتقد است که انتخاب وی به دلیل موضع‌گیری‌هایی که دارد، به عنوان وزیر منتفی است.

او متولد ۱۳۴۶ و دارای دکترای تخصصی جامعه شناسی از دانشگاه ملی، دولتی و آکادمی علوم روسیه است.

وی لیسانس پژوهشگری اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه اصفهان را در روزمه تحصیلی خود دارد.

فاطمه سعیدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس متولد سال ۴۱ و کارشناس ارشد مدیریت آموزشی است.

او سابقه کار به عنوان معلم و مدیر مدرسه را در تهران و کرمان داشته است همجنین کارشناس دفتر امور زنان و کارشناس مسئول دفتر وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه کاریش دارد.

محسن حاجی میرزایی دبیر هیئت دولت متولد ۱۳۳۸ و دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی از دانشگاه آزاد تهران شمال است.

او مسئولیت‌هایی، چون رئیس مرکز مرکز ملی بهره‌وری ایران، مشاور و مدیر کل دفتر امور مدیران ارشد دفتر رئیس‌جمهور، مشاور وزیر آموزش و پرورش و قائم مقام معاون آموزش و معاون اداری و مالی سازمان نهضت سواد آموزی را در کارنامه کاری دارد.

مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی، متولد سال۱۳۴۶ است.

او دارای دکترای مدیریت فرهنگی است که تا کنون با سمت‌هایی همچون مشاور وزیر و سرپرست دفتر وزارتی وزارت آموزش‌وپرورش، مدیرکل مدارس غیردولتی آموزش‌وپرورش و عضویت در کمیته خاص شورای عالی آموزش‌وپرورش را تجربه کرده است، پیش از این هم گزینه‌ای محتمل به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش بود، اما در نهایت این سمت به حسینی رسید.

صندلی وزارت سهم شخص یا حزب سیاسی؟
آموزش و پرورش با میانگین فعالیت حدود ۲ سال برای وزرا در دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید، وزارتخانه بی ثبات از منظر مدیریتی محسوب می‌شود که حالا جدا از تورم کارهای روی زمین مانده و نصفه و نیمه وزرا، محل آزمون و خطا شده است.

کمتر از دو سال به پایان کار دولت فعلی باقی مانده و وزیر آموزش و پرورش اندر خم تصمیم رئیس قوه مجریه است تا شاید بتواند قفل‌های زنگار گرفته مشکلات آموزش و پرورش را بگشاید.

گوی و میدان برای موج‌سواری و مطرح شدن اسامی گوناگون در این روزهای تابستانی و پر التهاب آموزش و پرورش آماده است؛ هرچند تجارب قبلی انتخاب وزرا در ۶ سال گذشته نشان داد که ضعیف‌ترین و حتی دورترین گزینه در نهایت انتخاب شده است و اکنون هم باید دید وزیر جدید به تبعیت از رویکردقبلی دولت معرفی می‌شود یا خیر؟ هرچه باشد با اوضاع و احوال زمان فعلی، تسریع در اعلام گزینه اصلح ضرورت دارد.
  منبع: باشگاه خبرنگاران کپی متن خبر برچسب ها: آموزش و پرورش

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۰۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص شد
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۴ روز دیگر
  • برگزاری آزمون گسترده استخدامی مشاغل کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی هرمزگان
  • آزمون بزرگ استخدامی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد
  • آغاز برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها